Budi promjena koju želiš da vidiš
Novosti

OKC HN: “Omladinski prostori – društvena uključenost mladih kroz modele javno-civilnih partnerstava u lokalnim zajednicama”

Konferenciju pod nazivom  “Omladinski prostori- društvena uključenost mladih kroz modele javno- civilnih partnerstava u lokalnim zajednicama” biće priređena sjutra (srijeda, 24.april)  informišu iz OKC  Herceg Novi.

Cilj konferencije je da se kroz predstavljanje primjera dobre prakse u regionu, ali i u lokalnim zajednicama u Boki kotorskoj,Budvi i Nikšiću, otvore pitanja mogućnosti uspostavljanja modela javno-civilnih partnerstava i u Herceg Novom.

Gosti iz regiona, Iva Čukić iz Instituta za urbane politike (Beograd, Srbija), Orhan Maslo iz Mostar rock school (Mostar, BiH) i Danijela Poropat iz Društvenog centra Rojc (Pula, Hrvatska)  kroz svoja izlaganja predstaviće  rezultate i prednosti ovakvog vida saradnje, ali i izazove korišćenja prostora u opštinskom/državnom vlasništvu od strane nevladinih organizacija i udruženja građana.

Predstavnici opštinskih sekretarijata iz Kotora, Budve i Tivta predstaviće različite inicijative građana, te podršku opštinskih struktura koja je data ovakvim vidovima udruživanja u svojim lokalnim zajednicama, dok će predstavnici Opštine Herceg Novi izložiti planirane modele javno- civilnih partnerstava sa osvrtom na prvu lokalnu Strategiju za mlade.

Konferencija će ugostiti 30 učesnika.

Pored predstavnika opština, učešće će uzeti i predstavnci organizacija civilnog društva, relevantnih institucija, stručnjaci iz oblasti urbanog planiranja,arhitekture, umjetnosti i kulture, kao i mlade osobe, kojima su prostori obezbjeđeni kroz javno- civilna partnerstva najčešće namjenjeni.

Konferencija će se održati u hotelu Lazure, Meljine, Herceg Novi.

Konferenciju organizuje Omladinski kulturni centar Herceg Novi u sklopu projekta “Omladinski prostori- društvena uključenost mladih kroz modele javno- civilnih partnerstava u lokalnim zajednicama”, koji je  finansijski podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo, uz podršku Američke ambasade u Podgorici, kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva”. Partnerska organizacija na navedenom projektu je Omladinski klub Nikšić.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti pozivom na broj  telefona +38269619827 (Nataša Dendić),  i putem elektronske pošte adresa je:  okcentar.hn@gmail.com.

Podijeli:
NE PROPUSTITE