Budi promjena koju želiš da vidiš
Novosti

EUROSKOP startovao sa Žabljaka

Turneja, simbolično nazvana “Euroskop”, koju realizuju  Šest ekoloških nevladinih organizacija Ozon, Breznica, Društvo mladih ekologa Nikšić, Sjeverna zemlja, Green Home i Centar za razvoj Durmitorai podržana od  Fonda za aktivno građanstvo,kroz  projekat “De facto razvoj”, finansijski podržan od strane Evropske unije, u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016,  startovala je danas na Žabljaku, gdje je prije 27 godina Crna Gora, jednoglasnom odlukom parlamentaraca, proglašena za ekološku državu i biće posvećen aktuelnoj temi upravljanja zaštićenim prostorima sa fokusom na  Nacionalni park Durmitor i rijeku Taru.

“Današnje javno dešavanje na Żabljaku imalo je za cilj informisanje i animiranje građana  da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine i klimatskih promjena, poglavlja 27 i aktuelnih građanskih iniicijativa. Dijeljeni su edukativni materijali, skupljani potpisi za e-peticiju Sačuvajmo Sinjajevinu, kako  bi na djelu pokazali prava garantovana Arhuskom konvencijom, a u nastavku dana obićićemo i NP Durmitor.

Ideja Euroskopa je uključivanje  građana u sve aktuelne projekte i planove jer oni zapravo najvažnija karika u odlučivanju, što donosioci odluka često zaboravljaju”, rekao je  Aleksandar Perović, direktor Ozona.

Euroskop turneja sjutra nastavlja u Pjevljima, gdje će na trgu 13 jul u Pljevljima biti organizovano javno dešavanje, sa akcentom na problem aerozagađenja, što je i bila tema ovogodišnjeg Svjetskog dana životne sredine.

euroskop.me

Veliki pozdrav sa Żabljaka:) #Euroskop turneja počela u gradu u kom je 1991. godine Crna Gora proglasena ekoloskom…

Geplaatst door Ekološki Pokret Ozon op Zondag 9 juni 2019
Podijeli:
NE PROPUSTITE