Budi promjena koju želiš da vidiš
Akcije

Led paneli za zgrade u Pljevljima, “Legalis” planira i ozelenjavanje grada

Nevladina organizacija “Legalis” u partnerstvu sa Fudbalskim klubom “Breznica” realizuje novi projekat  “Životna sredina je nešto veoma bitno, zaštitimo je pod hitno”.

Ta organizacija je danas u okviru navedenog projekta izvršila podjelu led panela u dva stambena ulaza u Ulici 37. divizije u naselju Zlodo, prenosi PV portal.

Led sijalice su, kako se navodi, dizajnirane da traju značajno duže, čak i do 40 puta, što povoljno utiče na okolinu, jer se smanjuje količina otpada. Dodatno su, kako navode iz te NVO,  dobre za okolinu i jer ne sadrže neke opasne i nepoželjne materijale poput žive čije prisustvo u prirodi negativno utiče na biljni i životinjski svijet.

“Legalis” će u narednom periodu u okviru istog projekta nastaviti sa nabavkom i sadnjom odraslih ukrasnih sadnica, akcijom sakupljanja otpada na stazi zdravlja i šetalištu od Manastira prema Kamberima.

Projekat je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo, a kroz program “De fakto razvoj: podrška rastu i liderstvu organizacija građanskog društva” koji sprovodi Fond za aktivno građanstvo, uz podršku Evropske unije i kofinasiranje Ministarstva javne uprave”.

Podijeli:

Komentariši

NE PROPUSTITE