Budi promjena koju želiš da vidiš
Akcije

Počela akcija čišćenja divljih deponija u Župi Nikšićkoj

Organizacija “Župa u srcu” danas je počela veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi. Kako ističu, čistiće se najmanje dvije lokacije, u toku Gračanice u Carinama i kod Oštrovaca u Jugovićima.

Zavisno od broja učesnika i odziva moguće je da će biti sprovedene akcije i na drugim lokacijama. Ideja je da se što veći broj učesnika, prvenstveno Župljana uključi kako bi poslali svim drugim mjestima sliku kako i na koji način se može boriti protiv divljih deponija i na taj način obezbijediti čistiju sredinu za život.

Događaj je nastavak akcije čišćenja i mapiranja divljih deponija u Župi, a realizuje se u sklopu projekta ”Da, biram čisto” koji sprovodi organizacija Župa u srcu. Ovaj projekat je podržan kroz program ,,Za jači glas organizacija građanskog društva”, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo – FAKT, a finansira Američka ambasada u Podgorici.

Za učesnike su obezbijeđene rukavice i kese, a nakon akcije su planirani druženje i osvježenje kod Doma u Carinama, istakli su organizatori.

zupa.today

Podijeli:
NE PROPUSTITE