Budi promjena koju želiš da vidiš
Novosti

Volonteri organizovali druženje u Dnevnom boravku za stare

Stare osobe mogu aktivno i ravnopravno da učestvuju u društvenom i kulturnom životu zajednice, kazali su iz nevladine organizacije (NVO) ALFA centar, čiji su volonteri organizovali druženje sa starijima u Dnevnom boravku za stare u Nikšiću.

Druženje sa starim osobama volonteri Alfa Centra organizovali su povodom obilježavanja Međunarodnog dana humanosti koji se obilježava 19. avgusta.

Koordinatorka Volonterskog Kluba ALFA centra Marina Došen navela je da su željeli da u Dnevnom boravku za stare organizuju druženje sa korisnicima pod nazivom Računajte na nas – i građani trećeg doba su naše društvo.

“Slogan približava našu misao o tome da su i građani trećeg doba naše društvo i da mogu aktivno i ravnopravno učestvovati u društvenom i kulturnom životu naše zajednice”, istakla je ona.

Došen je dodala da u okviru oblasti u kojima ALFA centar organizuje volontiranje imaju i područje koje se neposredno odnosi na brigu o starim osobama.

Ona je podsjetila da je volonterski klub ALFA centra formiran u aprilu ove godine, na prijedlog velikog broja mladih koji žele kvalitetno da potroše slobodno vrijeme, u svoju i korist zajednice u kojoj žive.

Došen je navela da su za relativno kratak period, četiri mjeseca, organizovali veliki broj akcija.

“Aktivnosti su realizovane u velikom broju oblasti sa različitim ciljnim grupama, kao što su socijalne aktivnosti za djecu i mlade, organizacija društvenih i kulturnih događaja, zaštita životne sredine, briga o socijalno ugroženim kategorijama”, rekla je ona i dodala da za sada imaju 40 aktivnih i oko 30 povremenih volontera.

Došen je zahvalila Centru za socijalni rad Nikšić, koji je prepoznao značaj njihove aktivnosti.

Ona je dodala da očekuje da će i dalje intenzivno sarađivati u cilju da starijima upotpune slobodno vrijeme i pokažu im da mogu da budu aktivni članovi zajednice.

“Ova ideja je naišla na razumijevanje i podršku Fondacije za aktivno građanstvo u okviru programa „De Facto Razvoj“ a koji finansira Evropska unija, kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo”, zaključuje se u saopštenju.

antenam.net

Povodom Međunarodnog dana humanosti koji se u cijelom svijetu obilježava svake godine 19. avgusta, volonteri ALFA Centra…

Geplaatst door Volonterski klub ALFA Centra op Maandag 19 augustus 2019

Podijeli:

Оставите одговор

NE PROPUSTITE