Budi promjena koju želiš da vidiš
Novosti

U Gračanici sakupili 150 vreća otpada

U akciji čišćenja otpada koju je organizacija “Župa u srcu” realizovala u sklopu projekta ”Da, biram čisto!” u toku Gračanice sakupljeno je preko 150 kesa raznog otpada i desetak velikih kamionskih guma koje su se više godina nalazile u samom koritu te rijeke.

U akciji je učestvovalo oko 25 mještana i članova organizacije Župa u srcu, a podršku su dali i članovi organizacije Društvo mladih ekologa, Omladinskog pokreta Župa i predstavnici mjesne zajednice koji su se odazvali pozivu za čišćenjem ove lokacije.

Organizatori kažu da o opravdanosti izbora lokacije najbolje govori i količina sakupljenog otpada.

Ako neko zna dje žive ova gospoda koja su bacila vrata u tok Gračanice neka ih obavijeste da ih prihvate. A mi ako saznamo ko su mi ćemo im ih isporučiti.

Geplaatst door Zupa u srcu op Zaterdag 21 september 2019

Dogovorena je organizacija novih akcija, a kao najhitnija navodi se čišćenje kod Ostrovaca na ulivu pritoke Gojuše u rijeku Gračanicu.

Projekat ”Da, biram čisto!” sprovodi organizacija Župa u srcu kroz program ,,Za jači glas organizacija građanskog društva”, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo – FAKT, a finansira Američka ambasada u Podgorici.

Podijeli:
NE PROPUSTITE