Budi promjena koju želiš da vidiš
AkcijeNovosti

Uredili prostorije i dvorište OŠ “Njegoš” u Škaljarima

Članovi nevladine organizacije Naša akcija pružili su u subotu volontersku podršku UpShift timu koji je osvojio sredstva za uljepšavanje prostorijai dvorišta Osnove škole “Njegoš” u kotorskom naselju Škaljari.

Akciji su se pridružili mnogobrojni učenici i roditelji, osoblje škole, kao i zaposleni vatrogasne službe Kotor.

Oni su pomogli u sadnji, čišćenju dvorišta, skidanju starog vitraža sa prozora, krečenju fiskulturne sale, farbanju školskog toaleta, ulaza u školu, ulaznih vrata… Učesnici u akciji očistili su i kanale oko škole, pokidane su i grane koje su predstavljale opasnost za krov…

 

UPSHIFT radionice Laboratorije za inovacije “Kreaktivator” omogućavaju timovima mladih da dobiju sredstva za rješavanje problema u zajednicama iz kojih potiču.

Kotorski tim čiji su članovi volonteri “Naše akcije” – Nađa Srdić, Ivana Rapovac i Dejana Vujković na jednoj takvoj radionici nagrađeni su sa 2.000 eura za poboljšanje uslova u OŠ “Njegoš” u Škaljarima.

Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” je inicijativa nastala pod okriljem Unicef Montenegro, finansirana od strane ING i podržana od Ministarstva prosvjete Crne Gore, a implementirana od strane NVO “DigitalizujMe”.

Podijeli:
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NE PROPUSTITE