Budi promjena koju želiš da vidiš
AkcijeNovosti

Volonteri NVO m!M organizovali humanitarnu akciju za dvije porodice iz Podgorice

Organizacijom humanitarnih akcija za dvije porodice iz Podgorice, volonteri nevladine organizacije Mladiinfo Montenegro (m!M) obilježili su 5. novembar, Međunarodni dan volontera.

Volonteri su u saradnji sa osobljem restorana Tamu pripremali jela i to tople obroke, slatko i slano. Prikupili su i odjeću, obuću i osnovne stvari za samohrane roditelje i njihovu djecu.

“Prvo smo posjetili samohranog oca Ratka koji živi sa svojim devetogodišnjim sinom u Dajbabama. Otac je teško bolestan, operisao je srce i nije zaposlen, a žive u jako lošim uslovima. Naši volonteri bili su i kod Milice, samohrane majke troje maloljetne djece, koja je žrtva nasilja, kao i njena djeca. Žive u teškim uslovima, a nju i djecu maltretira bivši muž. Dvoje djece su školskog uzrasta, a treće je beba koja je prerano rođena i nalazi se u bolnici”, kazali su iz te NVO.

Foto: Boško Ivović

Volonteri su objema porodicama uručili hranu koju su sami pripremili u restoranu Tamu, kao i skromnu donaciju u vidu odjeće, obuće, hrane za bebu i pelene.

Iz NVO Mladiinfo Montenegro kazali su da će nastaviti da pomažu porodicama, kao i da realizuju još sličnih akcija.

“Za ove porodice ne gubimo nadu i očekujemo da će se više građana odazvati i pomoći im”, kazali su iz te NVO.

Volonterizam, kako podsjećaju, predstavlja jedan od najefikasnijih oblika participacije građana/ki u procesima razvoja zajednice, afirmišući ono najplemenitije u ljudima – slobodu, jednake mogućnosti, bezbjednost i pravdu za sve ljude.

Ujedinjene nacije su 5. decembar proglasile za Međunarodni dan volontera, dok je 2001. godina bila proglašena za Međunarodnu godinu volontera.

Podijeli:
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NE PROPUSTITE