Budi promjena koju želiš da vidiš
Novosti

Potvrđena reprezentativnost Mreže za mlade CG u skladu sa Zakonom o mladima

Mreža za mlade Crne Gore dobila je Potvrdu o reprezentativnosti, dokument koji u skladu sa članom 20 Zakona o mladima dodjeljuje resorni državni organ za pitanja omladinske politike. Ovom potvrdom se potvrđuje reprezentativnost saveza nevladinih organizacija, odnosno udruženja koja sprovode omladinsku politiku.

Nakon uvida u dokumentaciju kojom se potvrđuje da je Mreža za mlade Crne Gore savez koji u svom sastavu ima više nevladinih organizacija koje sprovode omladinsku politiku, a najmanje 30, iz najmanje šest opština, od kojih su po dvije iz južnog, centralnog i sjevernog dijela države, poštujući tako regionalnu zastupljenost, Ministarstvo sporta i mladih je izdalo potvrdu o reprezentatuvnosti na godinu dana, kao što Zakon o mladima i predviđa.

Ovo je veliki korak naprijed za prepoznavanje rada NVO u oblasti omladinske politike i prilika za uspostavljanje kvalitetnog kanala za komunikaciju i saradnju između NVO i institucija, piše u zahvalnici koju je predsjednik Upravnog odbora Mreže, Miloš Marković, uputio Ministarstvu za sport i mlade.

Dobijanjem potvrde o reprezentativnosti Mreža za mlade je zvanično dobila status krovne organizacije mladih i tako postala jedan od ključnih aktera koji će djelovati na polju omladinske politike u Crnoj Gori.

Mrežu za mlade Crne Gore osnovalo je 35 omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa i za mlade, kao i savezi i unije mladih, čija misija je da zastupa prava i interese mladih, kreira i zagovara rješenja za sistemske izazove, povezuje aktere omladinske politike i jača kapacitete članica.

Podijeli:
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NE PROPUSTITE